Zie je me? Hoor je me?

Zie je me? Hoor je me?

Tijdens de eerste Coronagolf in maart 2020 werden de verpleeghuizen in Nederland hermetisch afgesloten, zo ook Het Hendrickszhuys in Amsterdam. De bezoekjes van familie en vrienden waar bewoners vaak reikhalzend naar uitkeken werden verboden. Ook de manager van deze vestiging mocht door haar kwetsbare gezondheid niet meer naar binnen en moest vanuit thuis werken. Er werd een ‘Skypekar’ gebouwd waarmee het mogelijk werd via beeldbellen op een veilige manier contact te houden met de buitenwereld.

ROZE WOLK

ROZE WOLK

Iedereen zegt dat je zweeft op een roze wolk als je kind net geboren is. Maar wat als die wolk niet roze is, maar pikzwart?

KPN DOCHTERS

KPN DOCHTERS

Deze productie van Wefilm, geregisseerd door Anne-Marieke Graafmans, is een serie over de intieme band tussen moeders en dochters in verschillende leeftijdsfases. De moeders en dochters hebben zichzelf en elkaar drie maanden gefilmd en laten hun wereld zien vanuit hun eigen perspectief. Dit geeft een intieme kijk in het leven van drie opgroeiende meisjes in de leeftijd van 12 tot 19 jaar, met hun eigen dilemma’s en de omgang van hun moeders daarmee.

Volgens Protocol

Volgens Protocol

Steeds vaker gaan er geluiden op dat de zorg verzakelijkt en dat de druk op medewerkers in de zorg te groot wordt. In 'Volgens protocol' zien we verpleegkundigen in meldkamer van 112 wier werk ingrijpend veranderd is door een de invoering van een nieuw protocol.

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi geldt al ruim twintig jaar als een virtuoos concertpianist, maar aan hem kleeft ook het imago van excentrieke bekende Nederlander. In werkelijkheid is Wibi een pianist en componist op zoek naar muzikale vernieuwing en tegelijkertijd een zoon die worstelt met het afscheid van zijn vader, die langzaam in vergetelheid wegglijdt. In de documentaire, die AVROTROS in 2016 uitzendt, wordt gaandeweg duidelijk dat de ernst van het leven de laatste jaren niet aan Wibi Soerjad

Alles is gezegd

Alles is gezegd

Wim is volledig verlamd en totaal afhankelijk van de mensen om hem heen. Wanneer zijn vrouw een weekend weg is nemen zijn drie zoons de zorg over. Voor het eerst in lange tijd zijn ze geheel op elkaar aangewezen. Terwijl de drie broers in gezellig Limburgs dialect door elkaar heen kletsen, laat ook Wim af en toe van zich horen via de monotone robotstem van zijn spraakcomputer. Hij kan dan wel niks meer zeggen met zijn eigen stem, humor heeft hij des te meer.

Albanie: When the ice melts

Albanie: When the ice melts

In een guesthouse in Albanië proberen de drie vrouwelijke bewoners aan hun tradities vast te houden in een veranderende wereld die via de aanwezige gasten binnen sijpelt. Als het IJs smelt is een documentaire van Anne-Marieke Graafmans. Het filmplan werd geselecteerd voor Docs in Thessaloniki en voor de IDFA Summerschool.

Als ik jou niet had

Als ik jou niet had

Riek en Harrie zijn twee ras-Amsterdammers die elkaar op latere leeftijd hebben leren kennen en verliefd zijn geworden. Ze genieten volop van trips die ze maken met hun oude, krakkemikkige camper, maar ze delen ook een diep verdriet. Een documentaire van Anne-Marieke Graafmans over twee oudere Amsterdammers die beiden een kind hebben verloren.

Lieve Anne-Marieke

Lieve Anne-Marieke

Lieve Anne-Marieke laat zien hoe een persoonlijke liefdesbrief, voorgelezen in de ijskoude februariwind op een pontje in Amsterdam, hartverwarmende emoties losweekt bij onbekende voorbijgangers. De uiteenlopende reacties laten zien hoe de liefde ons allemaal verbindt en boeit. Een film over hoe we onszelf herkennen in het universele van de liefde en verder gaat dan een ego document.

Interesse in volwassen en kinderreanimatie trainingen? Ik geef naast mijn werk als Filmmaker en PA-huisarts ook officiële gecertificeerde reanimatietrainingen (ook in het Engels). Hierbij komen bewusteloosheid, reanimatie, AED gebruik, stabiele zijligging, verstikking en verslikking van zowel een volwassen slachtoffer als een kind aan bod. De volledige cursus (volwassenen en kinderen) wordt verdeeld over 2 avonden van 4 uur, kosten op aanvraag.

Als ik jou niet had

ALBANIE

Wibi Soerjadi

REANIMATIE TRAINING